Pharrell Williams, Outkast en The Isley Brothers naar North Sea Jazz

Pharrell Williams.
Pharrell Williams. Foto AFP/ Thomas Samson

Zanger Pharrell Williams en het hiphopduo Outkast gaan optreden op het North Sea Jazz Festival. Dat maakte het festival, op 11, 12 en 13 juli in Ahoy Rotterdam, zojuist bekend.

Pharrell, bekend van hits als She Wants To Move met de groep N*E*R*D en solohits als Happy, bracht gisteren zijn eerste soloalbum sinds 2006 uit. De plaat, G I R L, kreeg drie ballen van NRC Handelsblad:

““Wellicht mede door het monstersucces van ‘Get Lucky’ grijpt Williams hier terug op glooiende composities vol roetsjende violen, trappelende ritmes en geprangde falsetzang. Toch maakt Williams de belofte niet helemaal waar. Voor een songschrijver/producer die in het verleden verraste met innovatieve nummers als Snoop Doggs Drop It Like It’s Hot of Kelis’ Milkshake hebben de eerste drie nummers van de cd (Marilyn Monroe, Brand New, Hunter) te stereotype, voorspelbare deuntjes.

Pharrells plagerige falset kan prikkelend uitpakken, maar als hij uitsluitend hoog zingt klinkt het bij momenten vlak of geknepen. Zelfs de seks wordt sleets. Te vaak zijn vrouwen ‘buitenaards’ of ‘magisch’, en staat een en ander in vuur en vlam.”

Outkast, bestaand uit Andre 3000 en Big Boi, kennen we vooral van grote hits Hey Ya en Ms. Jackson. 2014 is een reüniejaar voor de twee, hun laatste album samen dateert uit 2006. Sindsdien waren ze afzonderlijk van elkaar bezig.

The Isley Brothers en Darkside

Ook de soul- en r&b-pioniers The Isley Brothers, zanger Al Jarreau, gospelsouldiva Mavis Staples en dance- en elektronicaduo Darkside komen naar het driedaagse muziekfestival in Rotterdam.

Voor het concert van The Daptone Super Soul Revue, met de onder andere net van ziekte herstelde zangeres Sharon Jones & the Dap-Kings en zanger Charles Bradley is extra veel tijd ingeruimd. Verder komen Daryl Hall & John Oates van het beroemde duo Hall & Oates naar Ahoy.

Op jazzgebied zijn er shows van pianist Danilo Perez met bassist John Patitucci en drummer Brian Blade, en de band PRISM van bassist Dave Holland.
Ook de jonge Amerikaanse jazzband Snarky Puppy geeft een concert met extra gasten.

Joss Stone en Ibrahim Maalouf al eerder bevestigd

Eerder was al de komst van zanger Gregory Porter, trompettist Ibrahim Maalouf, zangeres Joss Stone, bluesgitarist Walter Trout, en het Tom Harrell Quintet met zangeres/bassiste Esperanza Spalding bevestigd.