Pellè krijgt toch nog strafwerk

Graziano Pellè krijgt alsnog straf voor zijn wangedrag van de afgelopen weken, maakte Feyenoord gisteren bekend // Het is de vraag of de spits volgend seizoen nog onder de nieuwe trainer Fred Rutten dient

Pellè in duel met Ajacied Joël Veltman, die later een elleboogstoot kreeg van de Italiaan. Foto Pics United

Klassieker verloren, twaalf punten achter, kampioenschap verspeeld. En dán, als het dus allemaal niet meer zo veel uitmaakt, je Italiaanse spits zijn aanvoerdersband ontnemen en schorsen voor twee duels vanwege een elleboogstoot op de slapen van zijn tegenstander, Ajacied Joël Veltman. Zou Feyenoord wellicht wat opportunistisch handelen met de maatregelen tegen Graziano Pellè, die zich voor de zoveelste keer niet kon inhouden?

Eerder dit seizoen werd Pellè aanvoerder van Feyenoord, ten koste van Stefan de Vrij, die volgens trainer Ronald Koeman ongeoorloofd voor zichzelf had getraind. De aanvoerdersband was een vertaling van de sportieve bijdrage van Pellè, die in dienst van Feyenoord bijna één keer scoort per wedstrijd.

Maar juist los van het voetbalspel was er nog weleens wat aan te merken op de instelling van de Italiaan. Zo pakte hij vorig seizoen zijn vijfde gele kaart door dom zijn shirt uit te trekken na een treffer, wat hem de cruciale uitwedstrijd tegen sc Heerenveen kostte. Prompt verloor Feyenoord.

Dit seizoen kreeg Pellè de rode kaart in de verloren thuiswedstrijd tegen Heracles, na een kopstoot tegen Mike te Wierik. Commentaar van trainer Koeman: „Daar zullen we hem morgen over aanspreken binnen de club. Dit is niet te accepteren.”

De spits werd voor vier duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Na het gelijkspel in Twente van vorige week schopte hij zijn frustraties van zich af in de spelerstunnel. De tuchtcommissie van de KNVB was de voorwaardelijke schorsing even vergeten en schorste hem wéér voorwaardelijk, met vijfduizend euro boete.

En Feyenoord? Dat sprak Pellè wederom „intern aan” op zijn wangedrag. Een schorsing kreeg hij niet. Dat zou hem immers de wedstrijd tegen Ajax kosten. Pas nu Feyenoord de titel kan vergeten, is de maat vol. „Vanwege zijn gedrag de afgelopen weken”, aldus technisch directeur Martin van Geel.

    • Derk Walters