kort

Stagevergoeding

Silicon Valley: 6.000 dollar per maand

Wie een enorme stagevergoeding wil opstrijken moet stage gaan lopen bij een groot techbedrijf in San Francisco. Vergoedingen van 6.000 dollar per maand zijn niet uitzonderlijk, blijkt uit de top-25 bestbetalende stagebedrijven die carrièresite Glassdoor opstelde. Bovenaan staat Palantir, dat software voor datavisualisatie en -analyse maakt, met 7.000 dollar per maand. Daarna komen VMware, Twitter, LinkedIn, Facebook en Microsoft. Google en Apple staan op plaats 9 en 10, ze betalen net iets minder dan 6.000 dollar.

Afrekenen

Betalen zonder pincode bij ING

Vanaf 15 april kunnen klanten van ING betalen door hun bankpas tegen de betaalautomaat aan te houden. Voor bedragen tot 25 euro is dan geen pincode meer nodig. Na 50 euro op deze manier te hebben gepind, moet er ter controle wel een pincode ingevoerd worden. Ongeveer de helft van de ING-klanten heeft al een pas die contactloos kan betalen. Die is te herkennen aan een soort wifi-logo dat een kwartslag gedraaid is. Ook de betaalautomaten waar op deze manier betaald kan worden zijn van dit logo voorzien. De NS lieten eind januari al weten betaalautomaten van winkels op stations geschikt te maken voor contactloos betalen.

Crowdfunding

1.000.000.000 dollar via Kickstarter

Projecten op crowdfundingwebsite Kickstarter hebben in totaal meer dan 1 miljard dollar opgehaald. Die grens werd gisteren doorbroken. Op Kickstarter kunnen creatieve projecten (zoals muziek, games, stripboeken) aangemeld worden, waarna bezoekers een bedrag kunnen doneren om het project te helpen uitvoeren. De donateurs krijgen meestal als eersten het product waarvoor ze geld hebben ingelegd. Kickstarter schreef bij de mijlpaal dat de donaties zijn gedaan door 5,7 miljoen mensen uit 224 landen. De helft van het binnengekomen geld is in de afgelopen 12 maanden gedoneerd.

    • NRC