kort

Foto Thinkstock

Knabbelvisjes

Vispedicure kan schadelijk zijn

Visjes die in sauna’s en wellnesscentra huidschilfers en dode huidcellen van handen en voeten afknabbelen kunnen infecties overdragen. Dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM. Door het geknabbel van de zogenoemde garra-rufavissen voelt de huid zachter aan. Maar volgens het RIVM kunnen mensen via de baden huidinfecties oplopen. Het water waarin de vissen zwemmen kan niet worden gedesinfecteerd. Dat zouden de visjes niet overleven. Daarnaast wordt het water niet na elke klant ververst en worden de vissen niet elke keer vervangen. Het risico voor mensen met een gezonde huid is verwaarloosbaar, maar mensen met huidproblemen lopen kans op infecties. Voor het onderzoek is onder meer de waterkwaliteit bij zestien bedrijven in Nederland onderzocht. Bij de meeste baden werden vier soorten bacteriën aangetroffen.

Rotterdam

Treinongeluk blijkt zelfmoord

De twee mannen die zondagavond om het leven kwamen op het spoor in Rotterdam hebben hoogstwaarschijnlijk zelfmoord gepleegd. Dat meldde de politiewoordvoerder gisteren. De politie weet om wie het gaat maar wil dat nog niet zeggen, omdat nog niet alle familieleden zijn ingelicht. Het ongeluk gebeurde rond 18.00 uur op station Rotterdam-Zuid, vlakbij stadion De Kuip. Daar was eerder die middag de wedstrijd Feyenoord-Ajax. Daardoor was het druk en maakten veel mensen het ongeluk van nabij mee. Het treinverkeer lag enkele uren stil. Een getuige verklaarde gisteren in Algemeen Dagblad dat de mannen aan het stunten waren toen de trein over hen heen reed.

    • Novum
    • NRC