kort

Het Duitse thuisshirt (Adidas)

WK-shirts

Simpel en klassiek, dat is de mode

Het Nederlands elftal speelt op het WK in Brazilië in een volledig oranje thuisshirt zonder versiersels, maar mét een retro-embleem. Omdat de KNVB 125 jaar bestaat, wordt teruggegrepen op het oude embleem van de voetbalbond, waarop de hele leeuw staat. Die stond ook op het shirt van het Nederlands elftal in de jaren zeventig, toen Oranje twee keer de WK-finale haalde. Toen was ‘ie zwart, nu wit. De broek is ook wit, de sokken zijn oranje. Het ‘uit’-shirt is in Brazilië waarschijnlijk donkerblauw. Het nieuwe tenue wordt morgen voor het eerst gedragen, tijdens de oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Brazilië en Frankrijk, die ook in Nike spelen, hebben eveneens een klassiek WK-shirt met Nike-swoosh en bondslogo. Adidas, het andere grote sportmerk dat veel nationale tenues verzorgt, doet dit WK wel meer aan tierelantijntjes.

    • NRC