kort

Foto AFP

China

‘Alle daders slachting Kunming opgepakt’

Alle verdachten van de aanval op een treinstation, afgelopen zaterdag in de Chinese stad Kunming, zijn volgens de autoriteiten opgepakt of gedood. Gisteren werden drie mannen aangehouden voor het bloedbad in het zuidwesten van China dat 29 levens eiste. Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua is met de arrestatie van de drie een ‘terreurgroep’ opgerold, bestaande uit acht leden, verantwoordelijk voor de aanval. De politie schoot al vier aanvallers dood en heeft een vrouwelijke verdachte al vlak na de aanval opgepakt. De verdachten komen uit Xinjiang, in het westen van China.

Rechtszaak

Pistorius houdt zijn onschuld vol

De Zuid-Afrikaanse atleet en moordverdachte Oscar Pistorius heeft ook tijdens de openingszitting van de moordzaak rond zijn vriendin Reeva Steenkamp volgehouden dat hij onschuldig is. De atleet schoot haar vorig jaar op Valentijnsdag in zijn huis dood. Volgens justitie deed Pistorius dat na een ruzie, maar hijzelf zegt dat hij zijn vriendin hield voor een inbreker. Behalve voor de moord staat Pistorius ook terecht voor verboden munitiebezit en het tweemaal afvuren van een vuurwapen in de openbare ruimte. Als de rechter hem schuldig bevindt kan zij hem een levenslange gevangenisstraf opleggen. De buurvrouw van Pistorius getuigde gisteren dat ze in de nacht van de moord op Reeva Steenkamp ‘bloedstollend geschreeuw’ hoorde, vlak voordat er vier schoten werden gelost.

Carnaval

Wietlolly’s uitgedeeld bij optocht in Genk

Tijdens de carnavalsoptocht in Genk is er lustig gestrooid met wietlolly’s, die vervolgens ook door kinderen werden opgeraapt en meegenomen. Dit melden meerdere Vlaamse kranten. Volgens de burgemeester van Genk zat er geen werkzame stof (THC) in de lolly’s. Wel worden de lolly’s nog verder onderzocht op hun samenstelling. Wie het dubieuze snoepgoed verspreidde, is niet bekend.

    • NRC
    • Ap