Amusement

RTL 5, 21.30-22.30u.

Langs de hockeyvelden staan doorgaans vooral geïnteresseerde ‘vaders’ van een zekere leeftijd naar de huppelende staartjes te kijken. Maar nu staat daar een kale Amerikaan met een zonnebril die enthousiast schreeuwt: „Holy Mother of God, we just hit the motherload! Holy Supermodel Heaven!

In het programma I can make you a supermodel trekt modellenagent Paul Fischer door Nederland om talenten in het wild te spotten. Voor Prada, Chanel, Miu Miu, Replay en Custo Barcelona zoekt hij naar Nederlandse meisjes. Want die zijn mooi, lang en dun en ze hebben een goed gebit. Klinkt als een sprookje, maar we hebben al Doutzen Kroes, Lara Stone en Kim Noorda. Dus waarom zou er geen nieuw topmodel rondlopen? Hij zoekt minderjarige meisjes, want die zijn lekker mager, dus hij moet ook steeds langs bij de ouders, om het een en ander uit te leggen.

Fischer deed eerder het soortgelijke programma Remodeled (2012). Daarvoor ging hij naar uithoeken als South Dakota. Toen Remodeled uitkwam, zei hij vreemd genoeg: „Ik ben geen grote fan van de modellenwereld. Ik zou jonge mensen niet aanraden om erin te stappen. Eigenlijk denk ik dat het zeer schadelijk kan zijn voor een jongeling.”