Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cabaret

Acda en De Munnik stoppen als muzikaal duo

Thomas Acda (L) en Paul de Munnik.
Thomas Acda (L) en Paul de Munnik. Foto ANP Kippa / Robert Vos

Thomas Acda en Paul de Munnik zetten volgend jaar een punt achter hun carrière als muzikaal duo. Dat maakten de twee zojuist bekend in het programma De Wereld Draait Door.

Paul de Munnik zei in het programma: “We gaan stoppen met Acda en De Munnik.” De Munnik heeft vooral genoeg van het toeren. Acda wil nog wel als solo-act verder, “maar dan alleen als Acda.” Hij wil zich ook meer gaan toeleggen op acteren. Acda was al te zien in onder meer tv-serie Flikken Maastricht en All Stars.

Van elkaar hebben ze geen genoeg, maar “op een gegeven moment heb je gewoon gedaan wat je moet doen”, aldus Acda.

De tour van de twee volgend jaar gaat wel gewoon door. De website van de twee is dan ook meteen al overbelast na het nieuws, wellicht van fans die snel nog een kaartje proberen te bemachtigen.

Vanaf minuut 37.00:

Het Nederlands cabaret- en muziekduo was met name eind jaren negentig en begin jaren nul succesvol met popliedjes als Niet of nooit geweest

Het regent zonnestralen

en Ren Lenny ren.

In 1989 leerden ze elkaar op de Kleinkunstacademie in Amsterdam kennen. Ze begonnen daar samen muziek te maken en stelden in 1991 een eerste theaterprogramma samen. Ook hun afstudeerproductie maakten ze samen. In 1995 braken ze door met hun theatervoorstelling Zwerf’on. Daarna groeiden ze uit tot een van de succesvolste muzikale duo’s van Nederland.

Voorafgaand aan de uitzending speelde De Munnik nog het lied Mooi liedje: