Tv-vakprijs voor Humberto Tan, Expeditie Robinson en The Passion

John de Mol kreeg tijdens het prijzengala een oeuvreprijs uitgereikt. Foto ANP / Robin van Lonkhuisjen

Humberto Tan heeft maandagavond het TV-beeld voor beste presentator in de wacht gesleept. De presentator versloeg in de Kromhouthal in Amsterdam Linda de Mol, Johnny de Mol, Martijn Krabbé en Matthijs van Nieuwkerk.

Het nieuwe VARA-programma De Kwis ging met het beeldje voor beste nieuwe format naar huis en versloeg onder meer Welkom bij de Kamara’s en Weet Ik Veel. In de categorie beste amusement viel The Passion in de prijzen. Expeditie Robinson ging naar huis met de prijs voor beste realityprogramma en Checkpoint werd gekroond tot beste jeugdprogramma. All You Need Is Love won de award voor beste showprogramma.

De VARA-serie De Prooi werd gekroond tot beste dramaserie. De show versloeg Overspel en Penoza. Pierre Bokma werd voor zijn rol in De Prooi uitgeroepen tot beste hoofdrol. Olga Zuiderhoek won voor Penoza de prijs voor beste bijrol.

De TV-beelden zijn de opvolger van de opgeheven Beeld & Geluid Awards. De televisievakprijs werd vorig jaar in het leven geroepen. Toen werd de award enkel overhandigd aan De Beste Singer-Songwriter voor het beste nieuwe format. De jury bestaat naast voorzitter Boris van der Ham uit verschillende vakjury’s en een webjury. John de Mol kreeg vorige maand al de Beeld & Geluid Oeuvre Award. (Novum)