Twee mannen bij Rotterdams station omgekomen, mogelijk na gestunt op spoor

De twee mannen die zondagavond zijn verongelukt op het spoor bij station Rotterdam-Zuid, zijn zelf op de rails gaan liggen. Een misdrijf wordt uitgesloten, zegt een politiewoordvoerder. Of de mannen op het spoor stunts hebben uitgehaald of dat het om zelfdoding zou gaan, is nog onduidelijk. „Alle scenario’s worden onderzocht.” Het ongeluk gebeurde gisteravond rond zes uur op station Rotterdam-Zuid, vlakbij stadion De Kuip. Daar was eerder die middag de wedstrijd Feyenoord-Ajax. Daardoor was het druk en maakten veel mensen het ongeluk van nabij mee. Het treinverkeer lag enkele uren stil. De politie weet om wie het gaat maar wil dat nog niet zeggen, omdat nog niet alle familieleden zijn ingelicht. Een getuige verklaart in het AD dat de mannen aan het stunten waren toen de trein over hen heen reed. (NRC)