kort

Foto AFP

Duitsland

Robben leidt Bayern met hattrick naar zege

Bayern München heeft zaterdag uitgehaald tegen Schalke 04: 5-1. Met een hattrick eiste Arjen Robben de hoofdrol op bij Bayern, dat dit seizoen nog geen wedstrijd verloor in de Bundesliga en twintig punten voorsprong heeft op Borussia Dortmund. Bij Hamburger SV maakte Rafael van der Vaart na een enkelblessure zijn rentree in het duel met Werder Bremen (1-0 nederlaag). De middenvelder is door bondscoach Louis van Gaal alsnog toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Frankrijk van komende woensdag. Paul Verhaegh meldde zich af.

Italië

Spelersprotest tegen antihomogevoelens

In Italië droegen vijf spelers in de Serie A dit weekeinde ‘regenboogveters’. Daarmee protesteerden ze tegen de antihomomentaliteit in de voetbalwereld. Vier spelers van Cagliari hadden tijdens de wedstrijd tegen Udinese (3-0 zege) regenboogveters in hun schoenen. Fernando Avelar, Victor Ibarbo en Mauricio Pinilla deden dat uit solidariteit met hun ploeggenoot Daniele Dessena die vorig weekeinde ook al deze veters droeg en daarna via internet bedreigingen ontving. Ook Radja Nainggolan van AS Roma speelde met de veelkleurige veters, tijdens de wedstrijd tegen Inter (0-0).

Spanje

Atlético en Real spelen gelijk in stadsderby

In de Primera División is de topper tussen koploper Real Madrid en stadgenoot Atlético gisteren in een gelijkspel geëindigd: 2-2. Real nam in het Vicente Calderon-stadion het initiatief en kwam al in de derde minuut op voorsprong via Karim Benzema. Atlético vocht zich terug in de wedstrijd, resulterend in de gelijkmaker van Koke. Op slag van rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong via aanvoerder Gabi. Hij verraste doelman Diego Lopez met een zwabberend, hard schot. Maar Atlético slaagde er niet in de zege over de streep te trekken. Moegestreden moest het toezien hoe Cristiano Ronaldo acht minuten voor tijd toesloeg: 2-2. De ‘Koninklijke’ ging daarna nog op zoek naar de zege, maar een derde treffer bleef uit.

    • Novum
    • Ap