Goedemorgen, laat het u smaken: dít is de Goal van het Weekend

epa04106227 Manchester City's Yaya Toure (R) celebrates with team mate Vincent Kompany (C) after scoring a goal during the Capital One Cup final between Manchester City and Sunderland at the Wembley Stadium in London, Britain, 02 March 2014. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA DataCo terms and conditions apply http://www.epa.eu/files/Terms%20and%20Conditions/DataCo_Terms_and_Conditions.pdf

Fantastische doelpunten dit weekend uit onder meer Spanje, Italië, Engeland maar ook Israël en Portugal. En zeer waarschijnlijk zijn er dan ook nog een paar golazos door de vingers geglipt.

3. Lionel Messi (FC Barcelona)

Ja, je kunt ‘m er maar bij hebben: Messi. Niet met de mooiste dit keer, maar toch zeker een zeer verfijnde uitvoering van de klassieke vrije trap die - om het muurtje heen gekruld - perfect in de kruising zeilt. Er was nog wel een bijzondere Panenka-achtige vrije trap van Nicolas Gaitán (Benfica) maar wij gaan toch maar voor Messi:
http://youtu.be/IQn-HBUD9ag

2. Yaya Touré (Manchester City)

De man is al het hele seizoen on fire. Scoorde al zeventien keer en als je ziet hoe nonchalant deze dan weer wordt ingeschoten: heerlijk. Deze van Aritz Aduriz (Athletic Bilbao) zat er evenmin niet verkeerd in trouwens, maar Yaya:
http://youtu.be/sTKmiG1pYp8?t=38s

1. Mirko Antenucci (Ternana)

Kleine kans dat we nog eens van Mirko Antenucci zullen horen. Nooit zo’n hoogvlieger geweest en door Serie B-club Catania voor het tweede seizoen op rij uitgeleend aan een andere club uit de Italiaanse tweede divisie. Ook uit Israël kwam dit weekend een heerlijke omhaal dankzij Hamdi Slihi (Hapoel Acre). Alleen de manier waarop Antenucci die bal aanneemt op z’n borst en er dan als een roofdier vol voor gaat; fantastisch.

    • Jules Seegers