Fred Rutten volgt Koeman op bij Feyenoord

Rutten op het trainingsveld van Vitesse in februari 2013.
Rutten op het trainingsveld van Vitesse in februari 2013. Foto ANP / Remko de Waal

Vanaf 1 juli is Fred Rutten de nieuwe coach van Feyenoord. Hij volgt Ronald Koeman op, die een paar weken geleden aankondigde dat dit zijn laatste seizoen in Rotterdam is. Rutten tekent voor één seizoen.

Voor Rutten is het de vierde club in Nederland waar hij trainer wordt, na FC Twente, PSV en Vitesse. Bij die laatste club stapte hij eind vorig seizoen op omdat het niet meer boterde tussen hem en de Georgiër Merab Zjordania, die toen nog eigenaar was. Tussen mei 2008 en maart 2009 was hij trainer van het Duitse Schalke, zijn enige buitenlandse dienstverband.

In het persbericht van de club zegt Rutten “buitengewoon blij” te zijn met zijn nieuwe baan:

“De club heeft het de afgelopen jaren onder Ronald Koeman natuurlijk fantastisch gedaan. Er is, na magere jaren, in Rotterdam echt weer wat neergezet, zowel in financieel als in sportief opzicht. Aan alles voel en merk je de breed levende ambitie om door te gaan op de succesvol ingeslagen weg. Daar wil en denk ik mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”

Onder Koeman vond Feyenoord de afgelopen seizoenen weer aansluiting bij de top van de eredivisie. Feyenoord werd tweede in 2012 en derde in 2013. Momenteel staat de club vierde.