Opinie

    • Ik

Frans of Engels

Met mijn moeder van 1921 zit ik te wachten op de bloedprikafdeling in het ziekenhuis. De generatie waaraan Frans op school eerder werd gegeven dan Engels. Op de vloer staat, er is kennelijk net iets gemorst, een geel bord met rode letters. Twee dames, onmiskenbaar moeder en dochter komen de hoek om. De jongste van

None

Met mijn moeder van 1921 zit ik te wachten op de bloedprikafdeling in het ziekenhuis. De generatie waaraan Frans op school eerder werd gegeven dan Engels.

Op de vloer staat, er is kennelijk net iets gemorst, een geel bord met rode letters.

Twee dames, onmiskenbaar moeder en dochter komen de hoek om. De jongste van circa 65 jaar leest de tekst op het bord: „Caution wet floor.”

De oudste, achter een rollator zegt: „Ja, da’s Frans voor varken.”

Jos Hopstaken

    • Ik