Folkmuziek uit de tijdmachine

None

De comeback van de Amerikaanse folkzangeres Linda Perhacs heeft opvallende overeenkomsten met die van haar Engelse vakzuster Vashti Bunyan. Net als Bunyan maakte Perhacs één legendarisch album in 1970 om daarna uit beeld te verdwijnen. Parallelograms was een commerciële flop maar de serene, magische muziek werd geroemd door liefhebbers. Sufjan Stevens haalde haar meer dan veertig jaar later over om een nieuwe plaat te maken voor zijn label. Op The Soul Of All Natural Things lijkt het of de tijd stil heeft gestaan. Linda Perhacs (inmiddels 70) heeft een pure, begeesterde folkstem die niet onder doet voor Sandy Denny of Judy Collins en die raakt aan de zweverige stijl van Dead Can Dance. Haar gestapelde vocalen roepen een landelijke schoonheid op, versterkt door teksten waarin hippie-idealen nog volop rondwaren. Beeldschone muziek uit de tijdmachine.

    • Jan Vollaard