Feyenoord schorst Pellè en pakt hem aanvoerdersband af

Graziano Pellè moet de aanvoerdersband van Feyenoord inleveren. Ook schorst de club hem voor twee wedstrijden. De clubleiding wil met de straf aangeven het gedrag van Pellè niet te tolereren.

Niklas Moisander (rechts) van Ajax in gesprek met Graziano Pelle van Feyenoord. Foto ANP / Olaf Kraak

Graziano Pellè verliest zijn aanvoerdersband bij Feyenoord. Hij wordt bovendien twee wedstrijden niet opgesteld. Dat meldt de Rotterdamse club vandaag in een verklaring. De clubleiding wil met de straf aangeven dat het gedrag van Pellè niet door de beugel kan.

“Pellè is een geweldige voetballer, maar zijn recente gedrag past niet”, laat technisch directeur Martin van Geel weten. Gisteren gaf de aanvaller Ajacied Joël Veltman een elleboogstoot tijdens de slotfase van de klassieker tegen Ajax. Het incident volgde op zijn misdragingen vorige week tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. Pellè schopte tegen een dug-out en een lamp in de spelerstunnel.

Na de wedstrijd van gisteren liet Pellè zich ook niet van zijn beste kant zien tijdens een interview. “Je hebt het gezicht van een Ajax-supporter”, zei de Italiaanse voetballer tegen Jan-Joost van Gangelen.

Vorige week vond Feyenoord het nog niet nodig om de Italiaanse spits te straffen met de topper tegen Ajax voor de deur. Pellè mist nu de uitwedstrijd tegen FC Groningen en het thuisduel tegen sc Heerenveen.

Update 14.35u: Pellè moet na zijn schorsing door Feyenoord ook rekening houden met een straf van de KNVB. De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar de elleboogstoot die Pellè gisteren uitdeelde. Feyenoord, Pellè, Veltman en de scheidsrechters is om een reactie gevraagd. Als alle reacties morgen om 11.00 uur binnen zijn, beslist de aanklager of hij een schikkingsvoorstel doet. Pellè en Feyenoord kunnen dat dan al dan niet accepteren.

    • Laura Klompenhouwer