De politie sluit ‘stuntscenario’ treinongeluk Rotterdam niet uit

De politie sluit niet uit dat de twee mensen die gisteravond zijn verongelukt op het spoor bij station van Rotterdam-Zuid hebben gestunt. Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan NRC.

Medewerkers van de hulpdiensten op station Rotterdam-Zuid.
Medewerkers van de hulpdiensten op station Rotterdam-Zuid. Foto screenshot NOS

De politie sluit niet uit dat de twee mensen die gisteravond zijn verongelukt op het spoor bij station Rotterdam-Zuid hebben gestunt. Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan NRC.

Update 13.50 uur: De politie gaat inmiddels uit van zelfmoord. Het stuntscenario klopt dus niet.

Wel worden er ook andere scenario’s onderzocht, volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf. Gisteravond zouden twee mannen op het spoor van Rotterdam-Zuid zijn gaan liggen. De trein uit Dordrecht, met aan boord zo’n driehonderd passagiers, kon niet op tijd stoppen. De politie weet wie de mannen zijn, maar wil dat nog niet vertellen omdat nog niet alle familieleden zijn ingelicht

Het ongeluk gebeurde rond zes uur vlakbij het Rotterdamse stadion De Kuip. Daar werd eerder die middag een wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax gespeeld. Daardoor was het redelijk druk op het station en hebben veel mensen het ongeluk van nabij meegemaakt. Het treinverkeer tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht lag enkele uren stil.