De lente begint

De vooruitzichten voor de eerste lenteweek zien er veelbelovend uit. Na een bewolktere maandag krijgt de zon de rest van de week volop de ruimte en loopt de temperatuur overdag op naar hoge voorjaarswaarden. De nachten zijn nog wel koud. Normaal wordt het overdag 8 tot 10 graden, daar komen we ruim bovenuit. Een hogedrukgebied op de Oceaan, in de buurt van de Azoren, breidt zijn invloed uit naar onze omgeving. Het wordt rustig voorjaarsweer en de zon laat zich vanaf morgen op steeds meer plaatsen zien. Het wordt dinsdag rond 9 graden, met de meeste zon in het noorden. Tijdens de overwegend heldere nachten koelt het nog wel behoorlijk af met op veel plaatsen vorst aan de grond. Tot en met vrijdag wordt overdag met veel zonneschijn tussen 10 en 13 graden. Het weekend wordt nog wat warmer.