Boete voor trainer na een kopstoot

Een kopstoot van een trainer en voetballers die het op-nemen voor homoseksuelen.

Twee opvallende gebeurtenissen in het buitenlands voetbal: de kopstoot van een trainer en een spelersactie tegen homohaat.

Alan Pardew, trainer van Newcastle United, gaf speler David Meyler van Hull City een kopstoot bij een meningsverschil over een ingooi. Pardew werd naar de tribune gestuurd en naderhand door zijn club bestraft met een boete van honderdduizend pond (ruim 120.000 euro). Daarnaast kreeg hij een officiële waarschuwing. Het incident overschaduwde de knappe 4-1 overwinning van Newcastle United – doelpunt van onder anderen Vurnon Anita – bij Hull City.

In de Italiaanse competitie maakten vier spelers van Cagliari en één van AS Roma een statement tegen homohaat. Zij speelden met veters in de kleuren van de regenboog. Bij Roma deed dat Radja Nainggolan en bij Cagliari: Daniele Dessena, Fernando Avelar, Victor Ibarbo en Mauricio Pinilla.

In sportief oogpunt viel in Spanje het gelijkspel van koploper Real Madrid bij Atletico Madrid op. Het werd 2-2 na een spijkerharde wedstrijd. Barcelona – 4-1 zege op Almeria – is de koploper tot op één punt genaderd.

Arjan Robben sprong in het oog in Duitsland met drie doelpunten in de met 5-1 gewonnen wedstrijd van Bayern München tegen Schalke 04. Verder opmerkelijk: het acute degradatiegevaar voor VfB Stuttgart. (NRC)