Air France-KLM, PostNL en Imtech verliezen notering op AEX

Beursplein 5.
Beursplein 5. Foto ANP / Martijn Beekman

Roemruchte fondsen als AirFrance-KLM, PostNL en Imtech verliezen hun notering in de AEX en worden opgenomen in de Midkap-index AMX. Ze worden vervangen door Boskalis, Delta Lloyd en OCI, zo meldt persbureau Novum. De beursgraadmeter gaat op de schop door een nieuwe rekenmethode.

De wijzigingen gaan op maandag 24 maart in.

In augustus vorig jaar maakte het bedrijf achter de Amsterdamse beurs NYSE Euronext bekend dat de AEX gaat veranderen. Vanaf maart speelt niet langer de handelsomzet een rol bij de selectie van de 25 beursfondsen, maar wordt de marktkapitalisatie van de vrij verhandelbare aandelen (de beurskoers maal het aantal uitstaande aandelen) hét criterium. De nieuwe methode moet voor meer stabiliteit zorgen.

    • Lex Boon