Slachtoffers treinongeluk bij De Kuip overleden

Medewekers van de hulpdiensten op station Rotterdam-Zuid. Foto screenshot NOS

Twee mensen die eerder vandaag onder een trein kwamen bij NS-station Rotterdam Zuid zijn overleden. Het ongeluk gebeurde bij de Rosestraat, niet ver verwijderd van De Kuip. In dat voetbalstadion werd vanmiddag de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax gespeeld.

De politie kan nog niet zeggen wat er precies is gebeurd, meldt persbureau Novum. Het treinverkeer tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht ligt voorlopig stil. De NS verwacht dat de verstoring zeker tot 22.00 uur duurt. Reizigers moeten rekening houden met een uur extra reistijd. Ze kunnen het beste omreizen via Utrecht Centraal.

In de trein die de twee mensen heeft overreden, zaten zo’n 300 passagiers. Er is een andere trein ingeschakeld om deze passagiers verder te laten reizen.

Update 21.55 uur: Het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht is weer hervat, meldt persbureau Novum. Het politieonderzoek op station Rotterdam Zuid is afgerond, meldt de NS. De politie heeft de identiteit van de slachtoffers nog niet bekendgemaakt.

    • Niels Posthumus