Royals - The Boss covert er ook in Nieuw-Zeeland lekker op los

Bruce Springsteen tijdens een concert in Sydney vorige maand. Foto AP / Rob Griffith

Bruce Springsteen toonde zich zijn afgelopen tournee in Australië al een groot fan van Australische muziekklassiekers. Enthousiast coverde hij een heel aantal van zijn favoriete hits down under. En hij deed dat onlangs ook in Nieuw-Zeeland. Daar speelde hij het nummer Royals van Lorde.

Lorde is de artiestennaam van de Nieuw-Zeelandse Ella Maria Lani Yelich-O’Connor. Haar nummer Royals was vorig jaar niet alleen in Nieuw-Zeeland, maar ook in de rest van de wereld een enorme hit - ook in de Verenigde Staten van Springsteen, bij wie het nummer kennelijk in de smaak viel.

Hieronder eerst de cover van The Boss in Auckland, Nieuw-Zeeland, daarna het origineel.


Springsteen hoefde voor zijn cover in Nieuw-Zeeland minder ver terug de tijd in dan in Australië. In dat land speelde The Boss, onder meer in Sydney, Melbourne en Brisbane, vooral veel oude klassiekers van Australische supergroepen als INXS, Bee Gees en AC/DC.

Sydney, Don’t change (INXS cover):

Brisbane, Stayin alive (Bee Gees cover):

Melbourne, Highway to hell (AC/DC cover, samen met Eddie Vedder):