Eredivisie: Twente verliest bij Utrecht twee dure punten

De Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht. Foto ANP / Joep Leenen

FC Twente heeft op bezoek bij FC Utrecht averij opgelopen in de strijd om de landstitel. De Tukkers speelden in de Galgenwaard met 1-1 gelijk. Utrecht-speler Tommy Oar zette de eindstand na de openingstreffer van Quincy Promes vlak na rust op het bord.

Twente heeft 49 punten, vijf minder dan koploper Ajax, dat straks op bezoek gaat bij Feyenoord. Utrecht staat op 30 punten en bezet de twaalfde plek.

Twente had na afloop van het duel in Utrecht wel wat te klagen. Promes scoorde in de tweede helft de 2-1, maar omdat Jesus Corona kort daarvoor de bal in buitenspel zou hebben ontvangen werd de treffer afgekeurd. Corona bleek echter verre van buitenspel te hebben gestaan.

De Tukkers waren prima aan de wedstrijd begonnen en kwamen na achttien minuten op voorsprong. Op aangeven van Torgeir Børven schoot de voor Oranje geselecteerde aanvaller de bal hard achter Robbin Ruiter.

Utrecht vuurde niet veel later een waarschuwingsschot af via Mark van der Maarel, die van dichtbij de paal raakte. Na rust was het binnen een halve minuut wel raak voor de domstedelingen. Oar schoot van net buiten de zestien de bal knap in de verre hoek.

Jens Toornstra (Utrecht) en Børven kregen in het vervolg nog uitstekende kansen, maar lieten na hun ploeg op voorsprong te schieten. (Novum)