Vol vertrouwen

Voor Ajax is zondag de druk te hoog, denkt Feyenoord-fan Rob Schilperoort.

Het wordt zondag 2-0, met in elk geval een doelpunt van Jordy Clasie. Voor Ajax is de druk nu te hoog, die komen niet ongeschonden weg uit een volle Kuip. Aldus Rob Schilperoort, die vanuit zijn huis het mooiste stadion van Nederland bijna kan aanraken. De statistiek spreekt niet in het voordeel van de 22-jarige fan. In zijn bewuste leven, hij komt sinds zijn vijfde bij Feyenoord, wist de club Ajax thuis maar drie keer te verslaan.

Het Kuipleven van Schilperoort kent een onbetwist hoogtepunt: de 4-2 van 29 januari 2012, toen John Giudetti driemaal scoorde. Giudetti speelt nu trouwens bij Stoke City, waar zijn seizoentotaal op 39 staat. Geen goals, geen wedstrijden, nee: minuten op het veld. Waarschijnlijk had Giudetti heel graag dit weekend met Feyenoord tegen Ajax gespeeld, zoals Schilperoort graag op de tribune had gezeten. Inderdaad: hij is er niet bij. Omdat hij veel in het buitenland werkt, moest de seizoenkaart weg. En hoewel hij de wekker had gezet, was hij toch te laat op de dag waarop de losse verkoop begon. Maar als Feyenoord wint, staat Schilperoort onmiddellijk bij de Kuip. En als het misgaat? „Dan kijk ik voorlopig geen tv meer.”

    • Arjen Fortuin