40.000 euro voor oude gouden platen

De liefde voor golden oldies blijkt nog altijd groot. Een stapel gouden en platina platen heeft deze week een bedrag van 40.000 euro opgeleverd. Dat meldt veilingwebsite Catawiki.

De muziekprijzen voor best verkochte albums en singles waren opgedoken tijdens het opruimen van de zolder van het hoofdkantoor van Free Record Shop.

De muziekwinkelketen ging vorig jaar failliet en maakte daarna in afgeslankte vorm een doorstart onder nieuwe eigenaar ProCures. Free Record Shop kreeg de platen ooit van platenmaatschappijen, omdat de keten zo fijn had bijgedragen aan de verkooprecords.

Afgelopen week konden liefhebbers bieden op de gevonden platen van nationaal en internationaal bekende artiesten. In totaal gingen 75 stuks onder de hamer

Het meeste geld leverde de gouden plaat van Whitney Houston op. Haar soundtrack bij de film The Bodyguard uit 1992 werd verkocht voor een bedrag van 1.900 euro. Op de tweede plaats kwam Bruce Springsteen. De prijs voor zijn album Greatest Hits leverde 1.850 euro op.

Van de Nederlandse artiesten leverde Anouk het meeste geld op. De prijs voor haar debuutalbum Together Alone bracht 1.750 euro op. Voor de prijs voor het gehele oeuvre van René Froger werd 1.500 euro betaald.