ster in de economy class

Goddelijk gegeten vorige week, bij de introductie van het nieuwe menu van Turkish Airlines. De cuisson van het vlees was superbe, het dessert delicieus. Vliegmaatschappijen zorgen culinair steeds beter voor hun passagiers. Ze engageren sterrenkoks, zoals Heston Blumenthal (British Airways), Georges Blanc (Singapore Airlines), Sergio Hermans (KLM), ieder drie Michelinsterren waard. Tenminste, als u business of first class vliegt. Wanneer steekt er nou eindelijk eens een luchtvaartmaatschappij zijn nek uit door iets bijzonders te bereiden voor haar economy-klanten? Hoeft echt geen kaviaar te zijn, maar een simpele geste zal al veel goodwill genereren. Met als kok een jong aanstormend talent in plaats van weer zo’n gevestigde meneer. Joris Bijdendijk (1 ster) bijvoorbeeld, van restaurant Bridges in Amsterdam. Ik noem maar iemand.