Skiën in afrika

In Afrika kun je op safari, maar je kunt er niet skiën. Tenminste, dat kon nooit, maar nu wel. Afriski heet het sinds enkele jaren actieve Afrikaanse skiresort, gelegen in het koninkrijkje Lesotho (in Zuid-Afrika) op 3.200 meter hoogte. In onze zomer valt daar sneeuw. Althans soms. Als het niet sneeuwt, blazen sneeuwmachines het wel wit. Dat oogt aandoenlijk, want dan vormt zich een afgebakend plak wit, zeer bescheiden van formaat, te midden van verder onbesneeuwde bergen. Er is één skihelling van één kilometer. Après-ski is er in één bar en in één restaurant en er zijn 250 slaapplaatsen, verdeeld over een simpele herberg en een paar Oostenrijkse chalets. Logeren kan al vanaf 12,50 euro in de herberg. Wel eigen beddengoed en eetgerei meenemen, want dat is niet in de prijs inbegrepen. Afriski.net

intransit@nrc.nl