PEC en NEC, ADO en NAC spelen gelijk - winst PSV en Vitesse

PEC Zwolle en NEC zijn vanavond in een doelpuntrijk duel tot een remise gekomen: 3-3. Ook ADO Den Haag speelde gelijk tegen NAC. PSV won met 3-2 van Go Ahead, VItesse met 3-0 van Roda JC.

PEC Zwolle-speler Mateusz Klich (2L) viert zijn doelpunt.
PEC Zwolle-speler Mateusz Klich (2L) viert zijn doelpunt. Foto EPA / Ronald Bonestroo

PEC Zwolle en NEC zijn vandaag in een doelpuntrijk duel tot een remise gekomen. Het eredivisietreffen eindigde in 3-3. PEC kwam met 2-0 voor en later met 3-2, maar door Søren Rieks pakten de Nijmegenaren toch een puntje.

PEC opende sterk en kwam via Guyon Fernandez al na zes minuten op voorsprong. NEC nam vervolgens het initiatief over, maar verzuimde te scoren. Mateusz Klich presenteerde na 35 minuten de rekening met de 2-0. Zijn vrije trap zeilde bij de tweede paal binnen. Door de aansluitingstreffer van Rieks ging NEC toch met een positief gevoel rusten.

Nog maar net in de tweede helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Michael Higdon werkte een voorzet vanaf rechts binnen. Na 57 minuten bracht Joost Broerse Zwolle opnieuw op voorsprong. Wederom kwam NEC sterk terug. Rieks bepaalde met zijn tweede treffer de eindstand op 3-3.

In de slotfase gingen beide ploegen vol voor de overwinning, waardoor het duel een zeer open karakter kreeg. Er waren kansen over en weer, waarvan de grootste voor Zwolle-spits Fred Benson was, maar gescoord werd er niet meer.

NEC blijft door de remise zeventiende, met 25 punten uit 26 duels. De achterstand op de twaalfde plek van SC Cambuur bedraagt echter maar vier punten. PEC staat met 34 punten achtste.

Ook gelijkspel ADO

Ook ADO Den Haag speelde vanavond gelijk. In het vierde duel onder leiding van Henk Fräser bleef de ploeg ongeslagen. De Hagenaars speelden voor eigen publiek met 1-1 gelijk tegen NAC Breda. Elson Hooi opende tien minuten na rust de score, maar even later zorgde Roland Alberg voor evenwicht. Sinds Fräser het stokje van Maurice Steijn overnam werden acht punten uit vier duels gepakt.

PSV pakt drie punten in Deventer

PSV hield aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles op de valreep drie punten over. Door een doelpunt van Bryan Ruiz in de allerlaatste minuut wonnen de Eindhovenaren in Deventer met 3-2. Bij rust stond PSV, dat de vijfde plaats bezet in de Eredivisie, nog met 2-0 achter.

Roda JC verliest opnieuw

Vitesse won thuis met 3-0 van Roda JC. Daarmee leed hekkensluiter Roda de zesde opeenvolgende nederlaag. Mike Havenaar maakte de openingstreffer. Na nog geen half uur spelen moest Roda met tien man verder nadat Roly Bonevacia Havenaar had vastgehouden. Marko Vejinovic schoot de toegekende vrije trap binnen. Een kwartier voor tijd wist Havenaar zijn tweede doelpunt van de avond te maken. (Novum)