koerstrui

De lente komt eraan. Bijna tijd dus om het saaie winterpak te verruilen voor de korte broek en zomerse koerstrui. Het traditionele wielershirt is vaak vol geplakt met logo’s van lokale middenstanders of het is een massaal geproduceerde replica van een profoutfit. Praktisch ongetwijfeld, maar zelden stijlvol. Er zijn voldoende alternatieven voorhanden die functionaliteit en design aangenaam combineren. Het Canadese Cima Coppi bijvoorbeeld, vernoemd naar het hoogste punt in de Giro d’Italia en de prijs voor de renner die daar als eerste bovenkomt, biedt een lijn comfortabele koerstruien geïnspireerd op de grote namen uit de sport. De strakke designs verwijzen naar het land van herkomst van de renner of de iconische ploegentruien van weleer. Het peloton van Cima Coppi bestaat uit aansprekende namen als Bernard, Fausto, Federico, Greg, Bradley, Ryder, Eddy, Sean en Jan. De jerseys zijn handgesneden, geproduceerd in beperkte oplage en van ademende merinowol, verkrijgbaar met lange of korte mouwen (cimacoppi.ca, vanaf circa 90 euro).

Femke Hoogland