Kijken: de geboorte van een giraffe - ‘het jong valt met een klap op de grond’

Een paar weken geleden was er nog grote internationale ophef over een dierentuin die giraffe Marius doodde omdat er inteelt dreigde. Maar nu is er ook goed nieuws voor alle treurende dierenliefhebbers. Vanmiddag werd in dierentuin Artis – die overigens onlangs ook geiten en bokken van de kinderboerderij aan de gieren bleek te voeren – een giraffe geboren.

Foto ANP / Ed Oudenaarden

Een paar weken geleden was er nog grote internationale ophef over een dierentuin die giraffe Marius doodde omdat er inteelt dreigde. Marius werd aan de leeuwen gevoerd.

Twitter avatar LIONS4Mercy LION Are you appalled that the @CopenhagenZoo KILLED, SKINNED, and fed Marius, a young giraffe to big cats? RT if you are! http://t.co/tgFgMhLNx0

Maar nu is er ook goed nieuws voor alle treurende dierenliefhebbers. Vanmiddag werd in dierentuin Artis - die overigens onlangs ook geiten en bokken van de kinderboerderij aan de gieren bleek te voeren - een giraffe geboren.

De moeder liep op de savanne toen plotseling de bevalling inzette. De giraffe liep vervolgens naar de stal en bracht daar het jong ter wereld. Artis was enigszins voorbereid op de bevalling, “maar toen er ineens twee voorpootjes uit haar achterste staken, was dat wel een verrassing”, aldus een woordvoerder tegen persbureau Novum:

“Omdat giraffes staand bevallen, is het wel altijd spannend. Het jong valt van een redelijke hoogte met een klap op de grond. Daarna moet het gaan bewegen. Dat gebeurde ook. Na een paar pogingen stond ze.”

En dat levert, na de wat minder romantische bevalling (not for the faint-hearted), erg schattige beelden op:

Dan waren deze beelden van giraffe Marius toch wat anders (kan als schokkend worden ervaren):

    • Anouk van Kampen