In beeld

Felle kleuren en Braziliaanse schonen: carnaval São Paulo begonnen

In ons land begint het officieel morgen, maar in Brazilië werd het carnavalsfeest gisteravond al geopend met spectaculaire optochten. Zoals in São Paulo, waar in het Sambadrome het carnavalsfeest werd geopend. De Brazilianen staan bekend om hun uitbundige (en soms ook weinig verhullende) kostuums en de rijkelijk versierde voertuigen waarmee ze tijdens carnaval door de stadions en straten rijden. De ogen van de wereld zijn op de grote Braziliaanse steden gericht vanwege het WK voetbal dat komende zomer in het land plaatsvindt. De regering hoopt met de carnavalsviering dan ook alvast aan te tonen dat Brazilië klaar is voor dat grote evenement.
AFP / Nelson Almeida
Reuters / Paulo Whitaker
AP / Andre Penner
AFP / Nelson Almeida
AP / Andre Penner
AFP / Nelson Almeida
AFP / Nelson Almeida
AFP / Nelson Almeida
Reuters / Paulo Whitaker
AP / Andre Penner
Reuters / Paulo Whitaker
AP / Andre Penner
AP / Andre Penner
Reuters / Paulo Whitaker