...in Limburg is niet overal iets te vieren

Misschien dat Van der Leegte, of Verhagen, zijn diensten eens kan aanbieden aan een andere bedrijfsbaas uit het Zuiden. Feike Sijbesma, topman van DSM, begon dit jaar een heel stuk minder feestelijk. Deze week bevestigde hij wat hij eind januari in een soort van winstwaarschuwing al moest melden: DSM belandde niet in de rode cijfers maar kon ook niet voldoen aan de hoge verwachtingen van beleggers. DSM is zelf ook somber over de groeiverwachtingen van zijn markten: in Europa („laag”), de VS („bescheiden”) en op de opkomende markten („afnemende”). De koers staat al weken onder druk. Het aandeel – en daarmee het beloningspakket van topman Sijbesma – daalde dit kalenderjaar al met bijna 20 procent. Waar Van der Leegte een stevig dividend tegemoet kan zien van een miljoen of 35 (vorig jaar keerde hij zichzelf immers ook 40 procent van de nettowinst uit), zag Sijbesma de waarde van zijn (voorwaardelijke) aandelen kelderen met 1,8 miljoen.