Hier was het wél winter

COPYRIGHT ROBIN UTRECHT

Dit is eigenlijk de atletiekbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Deze winter was hij omgebouwd tot kunstijsbaan, een operatie die een initiatief was van onder meer oud-schaatskampioen Rintje Ritsma.

108.000 mensen schaatsten de afgelopen maand op deze schaatsbaan in Amsterdam, voordat er gisteravond het NK Sprint & NK Allround van start ging. Olympisch medaillewinnaar Ireen Wüst (piepklein op de foto, in het groen in de binnenbocht) kwam in actie tijdens de eerste ronde van de 500 meter tijdens het NK Sprint. Michel Mulder en Margot Boer wonnen de afstand. Ireen Wüst moest genoegen nemen met de achtste plaats.

Het NK Sprint & NK Allround, waarbij veel medaillewinnaars van de Olympische Spelen aanwezig zijn, duurt nog tot en met vandaag.