Aanval op treinstation zuidwesten China - zeker 27 doden

De politie onderzoekt het gebied bij het treinstation na de aanval. Foto Reuters / Stringer

Een groep mannen met messen heeft een treinstation in het zuidwesten van China aangevallen. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua volgens persbureau AP.

Update 18.15 uur: Xinhua, dat eerst melding maakte van zeker twee doden en achttien gewonden, heeft het dodenaantal bijgesteld naar 27. Er zijn 109 gewonden:

Twitter avatar XHNews China Xinhua News 27 dead, 109 injured in Kunming railway station violence: authorities

Het is daarmee een van de dodelijkste aanvallen in China van de afgelopen jaren.

Het Chinese persbureau gaf niet meer informatie over de aanval. Ook de politie in de stad kon nog niet meer informatie geven over de aanval of wie die gepleegd heeft.

Update 20.00 uur: Xinhua meldt dat de Chinese autoriteiten de aanval beschouwen als een “georganiseerde en geplande” terroristische actie. Wie ervoor verantwoordelijk zou zijn, is nog steeds niet duidelijk. Een Chinese topambtenaar is op weg naar de stad.

De aanval vond plaats in de provincie Yunnan, bij treinstation Kunming:

Volgens lokale media droegen de aanvallers uniformen en werd er na aankomst van de politie bij het treinstation geschoten. Verschillende aanvallers zouden door de politie zijn gedood. Op foto’s zijn bebloede lichamen in het station en omgeving te zien (zie ook hier - waarschuwing: schokkende beelden).

Een man die werd doodgeschoten door de politie ligt op straat bij het treinstation van Kunming. Foto Reuters / Stringer

    • Anouk van Kampen