Dertien Thaise scholieren en twee docenten omgekomen bij ongeluk

Thaise reddingswerkers bij de verongelukte bus.
Thaise reddingswerkers bij de verongelukte bus. Foto AFP

Dertien Thaise scholieren en twee docenten zijn in Thailand om het leven gekomen toen hun bus een aanrijding had met een vrachtwagen. Ze waren voor een schoolreisje op weg was naar het strand. Meer dan dertig mensen raakten gewond. Dat meldt de politie volgens persbureau AP.

De dertien kinderen waren tussen de tien en vijftien jaar. In de bus zaten in totaal zo’n zestig meisjes van een school in Nakhon Ratchasima. Ze waren op weg naar de badplaats Pattaya.

Toen de bus in de vroege ochtend bergafwaarts reed, verloor de chauffeur de controle over het stuur en raakte hij daarbij een vrachtwagen die voor de bus reed. Na de aanrijding spinde de bus en raakte hij van de weg.

De politie is op zoek naar de buschauffeur, die na de crash is gevlucht. Onderzocht wordt of een technisch mankement of een menselijke fout de oorzaak is van het ongeluk. “We vermoeden dat er een probleem is met de remmen, want de bus is erg oud”, zei een woordvoerder van de politie. “Maar de mogelijkheid dat de chauffeur achter het stuur in slaap is gevallen, wordt ook niet uitgesloten.”

Achter de bus reed een andere bus van de school, waarin de jongens zaten. Die bus raakte niet betrokken bij het ongeluk.