Storingen blijven

Storingen met regen of enkele buien blijven de komende tijd ons weerbeeld bepalen. Ook vanavond en komende nacht breidt regen boven het zuiden zich langzaam over de rest van het land uit. Het wordt daarbij niet kouder dan 2 tot 4 graden. Zaterdag heeft de regen ons land verlaten, en vooral in de middag laat de zon zich hier en daar zien. Wel trekken nog enkele buien over, lokaal met hagel. Er staat een veelal matige wind uit zuidelijke richtingen. Daarmee stijgt de temperatuur naar 6 à 7 graden.

De temperaturen komen in de nacht naar zondag tijdens enkele opklaringen in het binnenland rond het vriespunt uit. Zondag overdag en ook begin volgende week wisselen wolkenvelden, zonneschijn en een bui of wat regen elkaar af. Het blijft daarbij vrij zacht met ’s middags een graad of 8.