RKC moet 0,7 miljoen aan fiscus overmaken

RKC Waalwijk heeft een grote financiële tegenvaller te verwerken gekregen. De club moet van het gerechtshof in Den Bosch 771.000 euro aan de fiscus betalen. RKC is het bedrag verschuldigd vanwege niet betaalde loonbelasting voor de oud-spelers Dejan Govedarica en Joeri Petrov.

RKC kampt al jaren met financiële problemen en is niet in staat zo’n bedrag op te brengen. Nog onduidelijk is waar juridisch gezien de claim precies terecht gaat komen. Govedarica en Petrov kwamen vlak voor de eeuwwisseling naar RKC, dat toen nog een vereniging was. Inmiddels heeft de club een andere juridische structuur gekregen.

„Vrijdag gaan we praten met de Belastingdienst over hoe het precies in elkaar zit”, zegt algemeen directeur van de Waalwijkers Remco Oversier. „Het kan zijn dat de claim naar het toenmalig bestuur van de vereniging, de vereniging zelf of naar de betaald-voetbalorganisatie [het huidige RKC] gaat.”

De rechtszaak tegen RKC begon in 2003. Vier jaar later werd uitspraak gedaan en pas onlangs diende het hoger beroep. De eredivisieclub heeft nog tot 10 maart de tijd om in cassatie bij de Hoge Raad te gaan.

Trainer Erwin Koeman gaf woensdag aan na het seizoen te vertrekken bij de club. De ambities van de coach en de mogelijkheden van de Brabanders strookten niet met elkaar. „Het plafond van RKC Waalwijk ligt lager dan Erwin zou willen”, zei manager technische zaken Janus van Gelder bij de aankondiging van Koemans vertrek. „Wij hebben aangegeven dat we niet verwachten dat daar de komende jaren verandering in komt.” (Novum)