Heerenveen pakt volle buit bij Heracles

Sc Heerenveen heeft vanavond drie punten meegenomen uit Almelo. De ploeg van coach Marco van Basten was met 2-1 te sterk voor Heracles, dat zeker voor rust het betere van het spel had.

Oussama Tannane opende de score, maar via Alfred Finnbogason en Marten de Roon trok Heerenveen aan het langste eind.

Heracles was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester. De eerste grote kans was in de 24e minuut voor Iliass Bel Hassani, die na terugleggen van Mark Uth naast schoot. Een treffer kon niet uitblijven en twee minuten later was het alsnog raak. Tannane krulde een vrije trap buiten bereik van doelman Kristoffer Nordfeldt in het doel.

De spelers van Heerenveen konden moeilijk hun draai vinden in Almelo, maar vrijwel uit het niets viel de gelijkmaker: de Roon kopte van dichtbij een vrije trap van Hakim Ziyech binnen.

In de tweede helft gaven de Friezen die goal een fraai vervolg. Na een vlotte aanval stuitte Rajiv van la Parra op Remko Pasveer, waarna topscorer Finnbogason in de rebound toesloeg met zijn 22e competitietreffer.

Hoewel de bezoekers na rust iets beter voor de dag kwamen, kwam het meeste gevaar aanvankelijk opnieuw van Heracles. Uth kreeg de bal op aangeven van Kwame Quansah echter niet langs Nordfeldt en met een kopbal had de Duitser niet veel meer succes. Ook Tannane zette zijn hoofd tevergeefs tegen het leer.

In het laatste halfuur creëerden de Almeloërs steeds minder kansen, al schoot Uth in de slotfase nog net naast. Aan de andere kant kwam ook de thuisploeg daarvoor goed weg toen een schot van Stefano Marzo nog net gekeerd kon worden door Pasveer.

Heerenveen nestelt zich door de zege steviger op de zevende plaats met veertig punten. Heracles bezet na 26 wedstrijden de elfde plek met dertig punten, maar voelt de hete adem van verschillende degradatiekandidaten in de nek.(Novum)