Volkswagen roept tienduizend Caddy’s terug in Nederland om achterklep

Volkswagen roept in Nederland ongeveer tienduizend Caddy’s terug omdat de achterklep hard kan dichtklappen. Dat heeft een woordvoerder van het autobedrijf gisteren gemeld. Wereldwijd moeten bijna zeshonderdduizend auto’s van dit type voor controle terug naar de garage. De achterklep van de Caddy, doorgaans gebruikt als bedrijfswagen, heeft gasdrukveren om te zorgen dat de klep niet te hard dichtklapt. Maar als de bevestiging van dit mechanisme losraakt, kan de deur plotseling dichtvallen. Een woordvoerder van Volkswagen benadrukt dat het slechts om een veiligheidscontrole gaat. Alleen Caddy’s met een enkele achterklep, gemaakt tussen november 2003 en januari 2013, moeten voor controle terugkomen. Bij Caddy’s met een dubbele achterklep is geen gevaar, meldt Volkswagen. (Novum)