Politie doet ‘aanvullend onderzoek’ bij huis Els Borst

De politie doet vandaag “aanvullend onderzoek” bij het huis van de overleden oud-D66-politica Els Borst. Dat meldt de politie vanochtend op haar website. Het rechercheteam zal onderzoek doen in en bij de garage van de woning van Borst.

Politie doet onderzoek bij het huis van Els Borst.
Politie doet onderzoek bij het huis van Els Borst. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

De politie doet vandaag “aanvullend onderzoek” bij het huis van de overleden oud-D66-politica Els Borst. Dat meldt de politie vanochtend op haar website. Het rechercheteam zal onderzoek doen in en bij de garage van de woning van Borst.

Het onderzoek heeft volgens de politie als doel om een “zo goed mogelijke analyse van de aangetroffen sporen in relatie tot de plaats delict te kunnen maken”. Hiervoor heeft de politie een tent bij de woning geplaatst en de straat is gedurende het onderzoek aan beide kanten afgesloten.

Borst waarschijnlijk omgekomen na misdrijf

De 81-jarige Borst werd op 10 februari dood gevonden bij haar huis in Bilthoven en is volgens de politie vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. Het is niet duidelijk wanneer ze om het leven werd gebracht. Ze was op zaterdag 8 februari nog op het D66-congres in Amsterdam. Een dag later kwam ze niet opdagen bij een afspraak.

Zondag 16 februari heeft de mobiele eenheid in de buurt van het huis van Borst, in het bos, gezocht naar aanwijzingen. Daarbij zijn een aantal voorwerpen gevonden die nu worden onderzocht. De hoop is dat deze licht kunnen werpen op de dood van de oud-D66-minister.