Nieuwe videoclip Katy Perry aangepast om ‘blasfemische’ seconde

Zou Katy Perry hebben vermoed dat een luttele seconde uit haar nieuwe videoclip voor het nummer ‘Dark Horse’ beledigend was voor moslims? De video ging viral onder moslims en een petitie om de video te verwijderen van YouTube haalde in nog geen zes dagen 65.000 handtekeningen.

In de nieuwe versie is de ketting met het Arabische woord voor God verdwenen.
In de nieuwe versie is de ketting met het Arabische woord voor God verdwenen. Still uit video Dark Horse / YouTube

Zou Katy Perry hebben vermoed dat een luttele seconde uit haar nieuwe videoclip voor het nummer ‘Dark Horse’ beledigend was voor moslims? De video ging viral onder moslims en een petitie om de video te verwijderen van YouTube haalde in nog geen zes dagen 65.000 handtekeningen. De clip is nu in ieder geval aangepast.

Perry speelt in de clip een Egyptische koningin die aanbidders met zwarte magie in zand kan veranderen. Een van degenen die naar haar hand dingen en een gigantische diamant aanbiedt, draagt een ketting om z’n nek met het Arabische woord voor God. Omdat Perry de man verandert in stof, gaat de ketting dus ook in rook op. En dat is pure blasfemie, zo betoogde Shazad Iqbal.

Still uit Dark Horse / YouTube

Bekijk het fragment hier op (1 minuut 13):

Iqbal die op change.org een petitie startte om de video te laten verwijderen vond het een “uiterst ongepast” en een geval van “slechte smaak”. Verschillende moslims reageerden op zijn initiatief en zeiden dat het ook “pijn aan hun ogen deed” om de scene te zien. In no time kreeg de petitie dan ook duizenden ondertekeningen.

Met als gevolg dat de video vandaag is aangepast; de ketting is in de nieuwe versie op miraculeuze wijze verdwenen, tot grote vreugde van Iqbal:

http://youtu.be/jqzhUsmG7kQ

Vervelend natuurlijk allemaal als je net een nieuwe clip uitbrengt dat je die meteen moet editen. Maar of Perry zo rouwig is om alle commotie, is de vraag. De video is al meer dan 37 miljoen keer bekeken sinds hij op 20 februari uitkwam.