In beeld

De kapitein is terug op de Costa Concordia, voor even

De gewraakte kapitein Francesco Schettino keerde vandaag terug naar het scheepswrak van zijn schip de Costa Concordia. Hij mocht, op eigen verzoek, de schouw op het schip bijwonen. Bij aankomst werd hij door journalisten gebombardeerd met vragen, waarop de kapitein zei dat ze hem lastig vielen. "Ik heb details gegeven die het onderzoek zullen helpen". Verder wilde Schettino niet reageren. Het schip liep op 13 januari 2012 bij Giglio op de rotsen. Het ongeluk kostte 32 van de 4200 passagiers en bemanningsleden het leven. De rechtszaak tegen Schettino loopt nog, hij staat terecht voor doodslag. Tijdens de reddingsoperatie voerde Schettino een gesprek met de reddingsbrigade. Daarin werd de kapitein op een gegeven moment op stevige toon opgedragen aan boord te gaan: "Het is een uur geleden dat u me dat heeft verteld. Vada a bordo, cazzo. [Ga aan boord, verdomme] Ga. Aan. Boord. En vertel me onmiddellijk hoeveel mensen daar zijn."
Kapitein Schettino spreekt na afloop van zijn bezoek aan het schip met de media.
Foto AP / Andrew Medichini
Kapitein Schettino is in een kleine boot onderweg naar de Costa Concordia.
Foto AFP / Filippo Monteforte
Foto Reuters / Alessandro Bianchi
Foto Reuters / Alessandro Bianchi
Schettino (zonder helm) staat op het dek de Costa Concordia.
Foto Reuters / Alessandro Bianchi
Kapitein Schettino (zonder helm) staat op het dek van zijn schip.
Foto AFP / Filippo Monteforte
Foto AFP / Filippo Monteforte
Foto Reuters / Alessandro Bianchi
Foto AFP / Filippo Monteforte
Foto AFP / Filippo Monteforte
Foto AFP / Filippo Monteforte