Sommen maken is mooier dan ooit

Wat mag je niet missen op internet? // Biecht anoniem op Whisper // Of hou drone-aanvallen bij met Metadata+

App // Rekenen Calcu Blitse Rekenmachine Android 3

Het enige wat voor Android-apparaten nog miste was een mooie rekenmachine. Natuurlijk voldoen apps als RealCalc Scientific Calculator aan alle mogelijke eisen voor wetenschappelijke en praktisch rekentuig – maar echt stijlvol zijn ze niet. Calcu is een minimalistische, maar strakke rekenmachine die de gebruiker de keuze biedt aan twaalf smaakvolle interfaces. De gebruiker kan nieuwe bewerkingen en functies toevoegen aan het toetsenbord en misschien wel belangrijker: zelf constanten toevoegen. Dat laatste is heel handig voor wetenschappelijke berekeningen in specifieke vakgebieden als scheikunde en natuurkunde. Het feit dat Calcu zich zo eenvoudig laat instellen zorgt ervoor dat de app erg veelzijdig is en geschikt voor een breed publiek. Rekensommen maken is mooier dan ooit, al zullen die hard wiskundigen eerder kiezen voor serieuzere rekenapps die meer geven om functie dan om uiterlijk.