Mr. Peabody is stiekem veel leuker dan de Legofilm

Mr. Peabody is een erudiete hond met grote ronde bril en rood vlinderstrikje. Hij heeft het achtergelaten roodharige jongetje Sherman geadopteerd, want als een mens een hond kan nemen, waarom dan niet andersom?

Mr. Peabody & Sherman komt uit de koker van DreamWorks, die op animatiegebied serieuze plannen heeft de komende jaren de hegemonie van Disney en Pixar uit te dagen. Voor de regie huurde DreamWorks de veel gelauwerde Rob Minkoff in.

De in alles excellerende Peabody is uiterst intelligent maar heeft grote moeite met emoties. Als hij Sherman voor het eerst naar school brengt, neemt die afscheid met een diepgemeend ‘Ik hou van je’, waarop Peabody droogjes zegt ‘Ik waardeer jou ook zeer’. Peabody is een welbespraakt manusje van alles: zakenman, uitvinde en olympisch kampioen. Met zijn tijdreismachine WABAC (way back) gaan Sherman en hij terug in de tijd, zodat Sherman uit eerste hand de geschiedenis ervaart, van Marie-Antoinette en de Egyptenaren tot Troje en Leonardo da Vinci. Leerzaam én leuk. Het maakt deze fraai vormgegeven animatiefilm, met figuren die eind jaren vijftig voor het eerst opdoken in The Rocky & Bullwinkle Show, stiekem veel leuker dan de een tikje zelfingenomen Lego Movie.