Liam Neeson zet zijn tweede carrière als actieheld voort

Met zijn gegroefde gelaat en stevige fysiek luistert Liam Neeson al een tijdje actiefilms op. Non-Stop kan sowieso bogen op een sterke cast, met naast Neeson onder meer Julianne Moore, Michelle Dockery (uit Downton Abbey) en Lupita Nyong’o, de slavin Patsey uit 12 Years a Slave. Hun aanwezigheid geeft deze thriller een zekere meerwaarde.

Neeson speelt de meermaals door het leven geslagen Bill Marks, een vermoeide air marshal die het op een vlucht naar Amerika aan de stok krijgt met een passagier die hem berichtjes stuurt waarin hij dreigt medepassagiers te vermoorden als hij niet binnen bepaalde tijd 150 miljoen op zijn offshore bankrekening krijgt bijgeschreven. De geplaagde Neeson gaat op zoek naar de mysterieuze bedreiger maar krijgt ook te maken met achterdochtige passagiers, opstandige piloten en de vijandige baas van de vliegmaatschappij. Als er daadwerkelijk doden vallen, ook door toedoen van Marks, moet de gevallen held alle zeilen bijzetten om zijn (geloof)waardigheid terug te krijgen. Gelukkig blijven de vrouwen in hem geloven.

Het merendeel van Non-Stop is behoorlijk spannend maar zoals in vrijwel elke actiefilm gaat de geloofwaardigheid in de climax overboord.