Hans de Boer opvolger Bernard Wientjes bij VNO-NCW

Hans de Boer op een archieffoto uit 2002.
Hans de Boer op een archieffoto uit 2002. Foto ANP / Ed Oudenaarden

Ondernemer Hans de Boer (59) volgt Bernard Wientjes op als voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Dat bevestigt een woordvoerder van de organisatie aan nrc.nl.

De Boer is nu nog topman van projectontwikkelaar LSI Project Investment. Daarnaast is hij lid van een reeks adviescommissies bij bedrijven en overheden. Tussen 2003 en 2007 was hij voorzitter van een landelijke commissie om jeugdwerkloosheid te bestrijden. De Boer staat bekend als een ondernemer pur sang en is oprichter van een groot aantal bedrijven.

Hans de Boer is verder oud-voorzitter van MKB-Nederland, de brancheorganisatie voor het Midden- en Kleinbedrijf. Hij was daar werkzaam van 1998 tot 2003. De Boer volgt Wientjes per 1 juli op. Wientjes (70) is sinds 2005 de voorzitter van de werkgeversorganisatie, hij gaat met pensioen. Wientjes wordt gezien als een van de invloedrijkste Nederlanders.