Twitteraar liftcitaten van arrogante bankiers is nu ontmaskerd

De citaten leidden tot een tv-serie.
De citaten leidden tot een tv-serie.

De Twitter-pagina @GSElevator staat er vol mee: op geld beluste, vrouwonvriendelijke en discriminerende uitspraken van arrogante bankiers.

De pagina is met bijna 600.000 volgers al drie jaar een hit. De brute uitspraken zouden zijn gedaan in de liften van kantoren van Goldman Sachs, de oudste Amerikaanse zakenbank. De anonieme twitteraar werkte naar eigen zeggen zelf ook bij Goldman Sachs.

Dat laatste blijkt nu niet waar. De twitteraar blijkt de 34-jarige John Lefevre uit Texas, zo meldde The New York Times gisteren. Voor een bank werkte hij wél, bij Citigroup. Hij zou in 2010 voor Goldman Sachs aan de slag gaan in Hongkong. Dat ging op het laatste moment niet door.

In de media wordt al drie jaar gespeculeerd over de ware identiteit van de anonieme twitteraar. Die is nu dus ontmaskerd. Aan deze krant liet @GSElevator vorig jaar per e-mail weten dat hij écht bij Goldman Sachs werkte; we moesten zelf maar weten of we dat geloven.