Drink de limonade uitAlice in Wonderland

Een eetclub voor literair geïnteresseerden. Of is het toch een boekenclub voor foodies? The Bookish Banquet, een Amsterdams initiatief van de Duitse kokkin en zelfbenoemde boekenwurm Chantal Hintze, presenteert je bijzondere gerechten geïnspireerd door literatuur. Van de aankleding tot het eten zelf: in vijf gangen worden je smaakpapillen en andere zintuigen verrast met elementen uit het boek.

Voor Alice in Wonderland vulde Hintze kleine flesjes met roze limonade en labelde ze met kaartjes waarop „Drink me” stond, net zoals Lewis Caroll in zijn kinderboek uit 1865 beschreef. Het ‘hoofdgerecht’ van het Sherlock Holmesdiner kreeg een luguber tintje vanwege pompoenrösti in de vorm van een vermoord poppetje, uit de borst stak een ‘scherf’ van krokant gebakken bacon, met daaromheen een in saus getekend opengeslagen boek. Hintze deed inspiratie op in de deli van Israëlische chef-kok Yotam Ottolenghi in Londen. Ook woonde en werkte ze als kok in Brighton en Marrakesh. De volgende Bookish Banquet is op 8 maart en gaat over Yann Martels Life of Pi (2001). Daarna is scifikomedie The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy van Douglas Adams (1979) aan de beurt. Kosten 35 euro excl. drankjes (bookishbanquet.com)