‘Auto voortvluchtig stel gevonden in Duitsland, duo mogelijk in Keulen’

Beelden van de verdachten

De auto van het voortvluchtige duo Antonio van der P. en Enise B. is in het Duitse Münster gevonden, meldt de lokale krant Westfälische Nachrichten.

De Duitse politie bevestigt de vondst van de auto aan de NOS.

De auto zou gevonden zijn vlak bij de Aasee:


Grotere kaart weergeven

De Kölner Express meldt dat de twee door passanten in Keulen gezien zijn en dat ze zich daar nu mogelijk bevinden.

De Duitse politie waarschuwt mensen op te passen voor dit “gevaarlijke” duo, dat mogelijk bewapend is. De 25-jarige Van der P. en de 19-jarige Enise B. zouden de afgelopen weken betrokken zijn bij onder meer:

  • een inbraak in een woning waarbij een 52-jarige vrouw werd gekneveld, mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer werd tegen haar wil meegenomen in haar auto en een dag later in een bos achtergelaten.
  • een inbraak waarbij de bewoner werd gekneveld en ernstig letsel opliep. Ook drie getuigen werden onder bedreiging van een vuurwapen mee de woning in genomen en gekneveld. De auto van een van de slachtoffers werd gestolen.
  • het neerschieten van een man in Enschede
  • en het gijzelen van een gezin op een camping in Enschede.

De twee staan inmiddels in zowel Nederland als Duitsland op de Nationale Opsporingslijst. Daarnaast zijn ze ook op de internationale opsporingslijst van Interpol gezet. Er wordt dus niet alleen in Nederland en Duitsland naar de twee gezocht, maar ook internationaal.

Zoektocht Winschoten en Gronau leverde niets op

Vannacht zocht de Nederlandse politie nog naar het stel in de omgeving van het Groningse Winschoten, nadat ze een tip had gekregen dat de twee zich daar mogelijk in de omgeving bevonden. De zoektocht liep op niets uit. Een eerdere zoektocht in het Duitse Gronau gisteren leverde ook niets op.