Opnieuw betogers beschoten in Bangkok

Foto Reuters

Een broertje en zusje die dit weekend omkwamen bij geweld in Bangkok, worden begraven. Politiek geweld lijkt normaal te worden in Thailand. Ook vanochtend openden onbekende schutters in een auto en op een brommer weer het vuur op betogers tegen de regering, op twee plaatsen in het hart van de hoofdstad. Dit keer vielen er geen doden. De afgelopen maanden zijn door het politieke geweld in Bangkok 20 mensen om het leven gekomen en vielen er meer dan 700 gewonden. Premier Yingluck Shinawatra heeft de hoofdstad verlaten en bestuurt het land nu van een onbekende plek op 150 kilometer van de hoofdstad. De betogers eisen haar vertrek. Generaal Prayuth Chan-ocha verscheen gisteren op televisie voor een zeldzame toespraak. De legerbevelhebber zei dat de strijdkrachten geen kant kiezen en zich niet in het politieke conflict willen mengen. Veel Thai verwachten dat het leger een staatsgreep zal plegen in een poging de rust te laten weerkeren.